Manuele lymfedrainage

Wat is Manuele Lymfe Drainage (MLD)?
MLD is een hele zachte massage techniek waarbij je direct werkt op het lymfesysteem. Deze techniek wordt als zeer prettig ervaren zowel door mens als paard. Manuele Lymfe Drainage speelt een rol op meerdere orgaansystemen in het lichaam denk hierbij aan de bloedsomloop, ademhaling, stofwisseling,… . Het verhoogt de afvoercapaciteit, verbeterd het herstel en het immuunsysteem (afweer). Zoals je ziet heeft het lymfesysteem een hele brede rol en MLD is daarom ook heel breed inzetbaar. Om MLD toe te passen is een gedegen kennis van het gehele lymfesysteem en haar specifieke werking een absolute voorwaarde. Een onjuist uitgevoerde Manuele Lymfe Drainage kan namelijk schadelijk zijn.

Wanneer kunnen we MLD inzetten

Manuele lymfe drainage is ook ondersteunend bij het beleren, revalideren en trainen van paarden, maar ook na een zware wedstrijd of na een ziekte is MLD een waardevolle behandeling.

Voor of na de MLD behandeling combineer ik vaak andere behandelingen zoals kinesiologisch testen, voedingsadvies en geef ik je vaak een heleboel tips. Hier worden geen bijkomende tarieven voor aangerekend.

Ik ben aangesloten bij de Blauwe Hengst als MLD therapeut voor paarden en ik sta ook ingeschreven in het MLD register.

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Dan kan je mij vrijblijvend contacteren.

Equi4 stelt geen diagnoses en iedere vorm van behandeling bij uw paard/ pony is op geen enkele wijze een vervanging van de zorg van een dierenarts.

Tarieven

De kostprijs voor een Manuele Lymfedrainage behandeling bedraagt €75, inclusief een basis voedingsadvies.
Indien de afstand meer dan 10km vanaf Bornem bedraagt, wordt er 0.35 euro/km heen en terug aangerekend.